Hello my loyal reader's thank you for follow up me ! i love you Guy's so much !

Pink - Just Give Me A Reason Mp3

Ombak Rindu Full Movie

Assalamualaikum readers and selamat petang ,
Today i wanna share a Video OMBAK RINDU FULL MOVIE .
Siapa lambat view , tk dapat lah mia nk tolong if vdeo ni tk boleh dbuka .

Selamat menonton :')


Thanks For Watching
Bye~

Welcome 2012 and Goodbye 2011 :'/

Hai and peace be upon Guy's and Girl's :')

Pejam celik pejam celik , dah nk habis 2011 right ? Kay , mesti banyak kenangan pahit dan manis in 2011 ken ? Kalau nk cerita satu2 mmg tkkan habis lah . Because its too long . Take time to remember it . Ahah !

*sebenarnya malas nk engat .

Sedih juga bila mengenangkan 2011 dah nk pergi . Its like tahun yg paling banyak dugaan dalam hdup aku . Sometimes ada juga rasa lega , but who know yg 2012 ni tahun great kita ? Mana tahu tahun 2012 ni tahun paling SUCK . Tapi aku tak mnx minta pun . HAHA . And i hopefully 2012 is BETTER than 2011 .

#Azam2012

Banyak sangat azam baru aku masa 2011 mendatang . Tapi macam tde apa2 yg termakbul . So aku harap azam aku tahun 2012 termakbul . YESS , my mom said "Kejayaan tak kan datang bergolek without prays and usaha semua" ..
So i'll try my best . My intention ..

1 . Kebahagiaan muncul kembali dalam family aku .
2 . Harapan aku agar mak aku restu hubungan aku dengan Aiman .
3 . Duit yang banyak muncul dalam wallet aku *tk mungkin terjadi .-'
4 . Tutup aurat *i will do my best
5 . iPhone4s .
6 . Get pointer 3 above in Semester 2 , 3 , 4 and so on .
7 . Get a license car as soon as possible .
8 . A new friends .
9 . Collect all my money to buy a PSP for my Superman :)


At this time , cuma ni yg dapat aku list kan . Act banyak lagi . Tapi tk engat . Hekhek xD

Kay i just wanna wished "HAPPY NEW YEAR TO 2012 AND GOODBYE TO 2011 :/"
Everyman need a Heroin and Everywomen need a Hero !

SO ! Itulah topik yang aku nk cerita dekat Blog ni sikit-sikit . Hikhik :'>

Maybe aku tk layak lah nk advice enkorang sume ken ? Masing2 ada jalan hdup masing2 , ada cara masing2 . I'd just wanna share a bit opinion from my way .

Firstly.
Korang sume yg coupling tu mesti nak ada keistimewaan dalam perhubungan . aite ? Nak ada kemanisan dalam percintaan . And sape je nak masalah dalam perhubungan ? It will be harm y'all punya relate . aite ? Kay i propose that y'all should trusted each other and dont be a suspicious with your partner . Yes , i dont deny yg semua manusia mesti kena berhati2 bila nk percaya org luar kan ? Act , selagi bf/gf kita tu blom declare kita sebagai suami isteri . Mereka TETAP orang luar . HAHAHA

Bila y'all sedang menhadapi pertengkaran, salah faham, dan sbgnya ..

Y'all mesti rasional thinking , jgn emosional . Kay ? Dalam hubungan ni kena ada salah sorang yg mngalah . Sebab api kalau lawannya dengan api . Jadi membara lah lagi kan ? Cuba kalau api lawan dengan air ? Api akan padam dan reda seperti kembali . Tk kira lah salah sape , kalau yg si"pesalah" tu still tk nk minta maaf . Y'all sebagai kekasihnya kena lah mngalah untuk kebaikkan hubungan y'all :) And si"pesalah" should be realize dengan kesalahan yg y'all dah buat dalam hubungan y'all . Kalau boleh jangan lah ulanginya lagi . Susah tau nk dapat partner yg sentiasa memaafkan kita demi menjaga hubungannya . And lucky for those yang dapat partner yg sanggup sabar dengan perangai kita . Jaga lah hatinya sementara tahap kesabarannya msih blum mendidih . Hewhew :')

Secondly.
Perbuatan mematikan talifon bimbit jika berlakunya salah faham adalah satu cara yg akan menjejaskan hubungan y'all . Y'all tdak sepatutnya teros mematikan talifon bimbit , sembaliknya y'all perlu berbincang dengan cara yang baik . Itupun jika y'all masih memerlukan dia and sayangkan hubungan y'all . Sometimes, miaa juga kerap mematikan talifon bimbit pada setiap kali peselisihan faham antara kami berdua . Perbuatan mia hanya menambahkan marah si "bf" . Sebabnya , dia terlalu risaukan mia and takut hubungan kami hancur . So, mia try yg terbaik untuk kekalkan hubungan mia and cuba tk kan ulangi kesilapan yg boleh buat dia kecewa .

Thirdly.
EGO . Tidak kira lelaki ke perempuan . Dua2 ada ego masing2 . Betulkan ? Mengikut kisah silam miaa . Dulu mia dapat bf yg "BIG EGO IN THE WORLD" haha . and now miaa dah dapat bf yg baik, tk ego macam jantan haram tu ! His naaaaaaaise and Iloveyousooodamn Biyy . Kau satu2nya lelaki yang sabar dengan perangai aku . And kau pandai pujuk aku . Auw he's so sweet and more romantic when we outting together . Muahh :*

tapi ...

sekarang ni aku pulak yg ego melebih . Last night aku gaduh lagi dengan dia . Sebab ? Adalah . Privacy case . And kiteorg hampir2 saja nk break off . Aku lah , bodohbangangbebal mnx putus bagai . HHAHA , nasib baik dia faham, bukan aku yang nak break . Tapi ego aku yg memaksa sampai ketahap itu , and dia pun pujuk aku dengan cara diaa . sweet gilaa taik !

nah ..

Biy and me (conversation through SMS)


Kalau kau dah ta tahan sangat dengan perangai aku . Single teros ! Senang hidup kau !

Kenapa eh ? Kau senang sangat minta putus ? Kau nak putus sangat ? Nak sangat ?

Kalau rasa kau nk lepaskan aku . Kau lepaskan je lah ! Selamat tinggal ! #cehh padahal time tu berharap sangat dia akan call and pujuk aku . HAHA


a few minutes ..

1 missed called from him (tk nak angkat , juah mahal sikit) HAHA

then dia text aku ..

Kalau kau sayang aku , kau angkat sekarang ! (uihh marah betol ? haihh main ugut-ugut pulak)

So , aku pun pick up lah call dia . And senyap awhile cryin' Sob sob .. T_T" (berharap yang dia tk kan lepaskan aku . Hihik)


Biy and me (conversation through ON CALLED)


Kau nk putus ke tak ? Sekarang kau cakap dekat aku !

...... (senyap tk terbilang) haha menangis lagi ..

Kenapa diam ? Aku cuma nak tawu , kau nak putus ke tak ? Ya atau tidak !

...... (aku cuba nak bercakap, tapi tk ley kuar suara doe!! HAHA geram betul, kesian dia)

Kalau kau nk aku lepaskan kau , aku akan lepaskan walaupun aku tk sanggup .

(ttbe aku bersuara)..kalau kau nk lpskan aku , lpskan je la .. #urgh apa aku cakap ni ? Harap2 lah dia tk lpskan aku . hahaha

Sekarang ni aku cuma tanya kau nak putus ke tak ?

Kau yang minta couple dengan aku , kau buatlah keputusan . (cehh , buat2 cool . Jual mahal lettew)

Aku masih sayang kan kau . Aku tk nk lepaskan kau . Tapi kalau kau nak , aku lepaskan kau .

...... (aku kembali senyap and sambung nangis . Huwaaa T_T)

Aku kenal kau mira , kau kne lawan ego kau . Aku tahu kau sayangkan aku . Kau lawan ego kau mira (dia da start pujuk aku HAHA)

...... (senyap , jual mahal)

Bby .. please cakap dengan biy yang bby sayangkan biy , bby cintakan biy , bby tk nk kita berpsah . Please sayang . bby kuat la sikit , lawan ego tu . Cakap dengan biy sayang .. pls .. (puas dia pujuk aku , time ni lah yang sweet , ttbe ayat aku engkau tukar jadi biy baby . HAHA)

...... (jual mahal lagi)

Please sayang .. cakap dekat biy , sayang jangan tpu diri baby . Please .. bby kne kuat . Lawan ego tu ..

Biyy ... (suara aku yang serak2 basah)

Ye sayang ..

Baby sayang biy , baby cintakan biy . Baby tk nak kita berpisah (dan akhirnya ego aku hilang) HEHE

Huhhhhh .. (lega dia) maafkan biy sayang .. biy trpksa berkasar dengan bby sbb biy nak bby lawan ego bby . Dah2 meh plok #berangan je dapat plok haha

Hmm .. (aku dah tak terkata)

Dah2 jgn nangis lagi . Muuahhh :*



Hewhew Supersavers pun habis . Kesian dia . Niat dia buat SS nak borak ngn aku , gurau2 dengan aku . and last2 jadi cengini . HIHI ni semua gara2 dia reply mcg lambat , lps tu aku pulak tros OFF FONE . Lagilah dia marah . Dia takut aku patah kan sim . HIKHIK :'3

Biy .. aku sayang kau sampai aku mati !

Barabara BOOM !

Assalamualaikum .

Aku rasa macam tk nk share dekat blog . Tapi apakan daya . Blog dah cun , rugi tk penuhkannya . HAHA Poyo sial ! Kay mia nk habaq ler kat engkorang an . Ni pasal sweet je . Yang cer nangis2 sokmo , tolak tepi dulu .

Well ..

Aku ni makin jauh dengan family , makin bebas aku ke sana ke mari . Makin b'social lah aku . Time aku kat Cheras . Aku kerap jumpa Aiman . Ada lah satu hari tu . Malam tu aku marah2 dia , aku cakap "Kali ni jangan lambat jemput , lbih pkol8 kau tk sampai , aku OFF fone , aku tdw . lantak kau lah" hahaha . Kay aku tk sabar tunggu esknya nak kuar jalan2 dengan dia .

Keesokkannya ..

Dia datang tepat kol8 , and sedangkan aku ? Masih lena buat air liur basi ! HAHA setan gila perangai aku time tu . Many times dia call aku . Dekat 15 missed called juga . HAHAHA , and last calling , i'll pick up his calling , and dia cakap "sayang kat mne ? tk nk jumpa ke ?" Alololo .. sian dia dah lama tunggu kat luar hostel . Yang aku dengan tk mandi tk siap apa , aku teros bgn dengan mamai g capai towel and rush masuk bilik mandi . AHAHA dalam bilik mandi aku bebel sorg2 "macam mana aku boleh lambat ni ? Cilakkkkkk , mesti kena maki dgn dia dalam krete ni . HAHA "

Lepas dah mandi-mandi , bukak loker cari baju nak dating . Cikai-cikai pun tkpe . Dia tk kesa . Nasib aku jenis yg bukan kaki make-up mcm pompuan . Okay aku tetap perempuan Ohyeahh !

Lepas tu, trun g guard tanda card nak outting . Then masuk krete . Dia pandang aku . Aku dah .."err .. b okay ?" Fakk gila aku g tanya dia okey ke tak ? Kalau aku kat tempat dia . Aku dah marah2 , lpstu merajuk . HAHA tapi nasib baik dia tk marah aku . Wey sape tk sayang awek oii ! HAHA , then dia tanya aku nk g mne . Pastu aku cakap la "biyy ? baby lapa laa .. kita breakfast dlu kay ?" Ermm pastu dia plan makan dekat IOI Puchong .

Dah sampai Puchong , hujan lebat gila nok ! Aku ngn dia pon lepak la dalam krete dulu . Tunggu sampai hujan reda . HAHA hujan tk nk berhenti pon tkpe . Sebab apa korang nk tawu ? Adalahhhhh .. HAHAHA #nothing happend kay -_-"

Then , after a few minute , raining is stop . And dia pun pimpin tgn aku nk lintas jalan . Then aku tanya "biy , kita nk makan kat kedai MAMAK tu ke ?? Heuuwkk !" Yangg .. kau tawukan aku tk makan makanan mamak . Atototo . Terpksa je lah aku ni makan kat situ . Lepas tu aku order bihun goreng . Ghhhhhhhhhh !!! Aku tgk bihun dia pon macam nak muntah . Banyak minyak , bihun dia liat macam plastik . Hell doe ! Aku tk sentuh langsung makanan tu . Aku just mnum je . Haha sian kau b dapat awek cerewet macam aku :'>

Breakfast is done ..

And now , dia tanya aku lagi .. "Baby nak g mana sayang?" .. aku pun jawab lah "Baby nk g Sunway la biy" . Then dia tros rush bawa aku g Sunway . HAHA kay untung gila babi dapat balak cam kau doee !

Dah sampai sunway ..

Parking tkde ..(!_!)

Kay aku ni jenis tak tahu A P A E R T I K E S A B A R A N . haha so, aku cakap kat dia , aku nak g TS . Dia pun ye kannn je lah permintaan aku . HAHA memang aku ni macam membuli je gayanya . Hewhew sorry biyyy :'|

Dah sampai TS .. Cari parking atas sekaliiiii , sbab bawah FULL . Macam babi . HAHA

Dah sampai tu , kiteorg jalan2 and tgk wayang cter apetah . Aku tk ingat . dah habis wayang . Aku jalan2 . Ttbe mmbe dia call ajak g Sunwaay . Mcam Pukkkkk ! HAHA kesian biy penat drive sana sini mengusung aku . HAHA

Pastu biy g amik kawan2 dia kat umah sewa . And teros g sunway . Cari parking kat umah2 flat . Kambing , kenapa dari tadi tk parking situ biy ? HAHA kau saja tk nak bg aku shopping kat sunway kan ? HAHAH and lastlast kau terpksa juga bawa aku g tempt tu . But before melintas ke sunway , biy swuh aku try Bakso . Hurgh ? Aku tk suka bkso doe . Isk kau ni biy , suka bagi aku makan apa yg aku tk suka kan . HAHA tapi bole tahan gak bakso punya kuah . hee cuma pedas melampau-lampau . Macam nk bunuh aku je b . Naisb baik kongsi . HAHA .

Lepas makan , tros g sunway . And jalan-jalan jap . Kay aku dah letih . Aku cakap lah kat dia aku nk balik . Then mmbe dia pun terpksa balik and tk jadi tgk wayang . HAHAHAHA . Kesian .

Habis . and fianlly kau berjaya buat aku happy plus penat . Thank you biy . Muahh :*

To candidate's PMR 2011

Hi and Assalamualaikum ..

My entries this night just wanna wish luck for adeq-adeq yang mahu mengambil Result PMR esk . Y'all don't be more scared . Just accept what y'all getting . Okay ? I believe y'all will PASS if y'all studyhard before taking a PMR Examination . Yaa , i know y'all should feel like your heart fall . But just relax Okay ? Chill . Y'all still have a one big exam is SPM . Don't give up , if y'all FAIL in this PMR . Y'all can trying the best for SPM , aite ?

HAHAHA .

Aku cakap memang senang , kesian budak2 tu takut . Ahuh ! Alalala . Chill kay ? Akak mia pun penah rasa . Cehh akak gituu #poyolah kau !

Okbye :)

Ohsemmm !

Assalamualaikum..

Ohsemmmmm !!!
HAHA , pahal dgn aku tuu ? Ttbe je nk "ohsem-ohsem" .
Kay aku dah tk boleh nak sabar lagi dgn rindu yg gila tapir dengan kau b . Haihh , apalah nasib badan . Bukan apa y'all , aku ni mana pernah berjauhan lama dengan dia sampai sebulan lebih semenjak aku sambung blaja ni . HAHA . Tapi tkpe .. cuti sem nk habis . Tk sabarnya rasa hati ini nk balik KL .

Sebabnya ..

Nanti dia ajak aku teman dia hantar mak dia ke Airport nk g Indonesia . HAHA siap mak dia tanya "Ibu g Indon bulan Jan , mira nak ibu bawa buah tangan apa2 ke ?" Hahaha , sweet gila . #Ugh korang apa tau ? Heeeheee

Ni lagi satu masalah yg aku WAJIB fikir . Aku still tk dapat rumah sewa . GRR tk kan aku kne dok hostel lagi . Tk nk lah \m/
Dok hostel macam dok tempat Puakaa , sana sini kena kacau . Korang apa tau ? HAHA Yang penting , aku kne gak keluar dari hostel puaka tu ! MUKTAMAD !

Okbye :'>

Latest post today :)

Hai and peace be upon readers !

Cantik bintang malam ni kan ? (Ahah macam ada je)

Actually, nk show off Blog baru Miaa jap , hewhew ( menyampah gilaa -.-")

Ok, Blog Miaa cantik cengini atas jasa baik MAYA, kawan saya di Kolej . Dia seorang yang cantik apabila bergaya dengan shawl nyaa tu . Ahuhh !

Jangan tanya Miaa how to make your blog like mine . I dont know ANYTHING ! Sorrysorry.-'

Apepong , Miaa berpuas hati lah dengan apa yg Blog mia jadi skunk ni . AHAHA :'D (lets laugh together)

Weheuuuuuuu !

Bosanggg :*

Hi and Assalamualaikum to all readers ,

Hang bosang dokk ? .-

Aku bosang tahap gaban ni .-

Hang tak kuar mana2 ka ?

Nk kuar mana ? Bak datang krete sebijik baru aku dapat kuar . Harhar .-'

Takdo lesen jangan nk gatai tangan drive . Haremm !

Haram tk mano jang ? Allah marah ke ?

Bukan, undang2 tk bagi . Hang nk ka kne tahan ngn polis bayar saman beratus ?

Err , bayar saman lagi muroh dari amik lesen . Aku sanggup kne saman . Harharhar :'/

Hang ni kecek supo org kayo !

Lahai, aku main2 jo jang . HAHAHAHA :'D

Yolahh .-'


Conversation between Mouth and Heart .
hikhik :3

Bosan cuti sem lama2 , aku dah ler rindu si jantung hati ku . Sekarang ni dia demam . Alaa kesian biyy , Biasalah , musim demm sekarang ni . Cuaca tk menentu . So, hati2 ye kalian . Take care of your health . Hee

Kay aku pun dah lupa nak update ap senarnye . hewhew :'>
Nanti Kalau aku dah ingat , aku cter kat kau eh Blog sayang :)

Bye .


Sweety pie :)

Hi and Assalamualaikum ladies and gentlemen who is reading my blog , I would like to thank for y'all .
Today 02:23a.m/17.12.2011 , i wanna write something about yesterday on 05:45/16.12.2011 :'>
As you see the picture below
-
-


Inilah sahabat/keluarga/adik-beradik saya . Hewhew
Mari saya kenalkan, dari atas sebelah kanan ialah UMMUS SYAFIQAH dan ZAHIRA ZAHURI .
Yang duduk dari kiri ialah SYAZA SYAFIQA next NURHAZIQAH next her is AZY SHAZWANI and the last girls yang nampak gemukk gelak macam batak penyepak tu saya . hewhew :'>

MEREKA adalah teman rapatku, dimana ada mereka disitu ada saya . Tapi sekarang idak lerr .
Masing2 dah ada kerja sendiri , hala tuju sendiri . Agak busy lah nak ketemu begini lagi ye teman2 ? HAHA

Yang plan ni si rara . Dia nak pindah ipoh dah . Belajar di sana dan terus menetap di Ipoh . HMM :'<
Belajar rajin2 ye . Tamao nakal2 , hikhik .
Kay plan hari ni mmg macam kel kel .
You know why ?

Sebabnya ..
Rancang mula2 nak makan dekat KFC je , dah sampai kat KFC boleh lagi lpk situ buat keco tapi haram tak order ! HAHAHA
Lepastu bincang2, kata nak makan kat McD pulokk . HAIH -.-'
Then rush teros start enjin krete g McD , padahal dah tao jalan SUCK !
Tapi tk pelahhh, sekali sekala . Bila lagi nak cengini . Ken ?
Lepas tu rancang ikut jalan dalam , tah mana ceruk hutan pulak yg kitaowg lalu .
#Kata pun jalan dalam . HAHA
Lepastu, dalam krete kecoo sampai aku rasa nak muntah . Tawu kenapa ?

Sebabnya ..
Yang si ummus sibuk memaki hamun laki dia tanya jalan . Yang si rara pulak menjerit2 bercakap dalam fone . Yang si ejad partner si rara ni bawa krete mcm bawa krete JIP . HAHA Kay masing2 busy . Aku dah pening dalam krete, lagi2 si ejad tu bawa krete tk egt penumpang . Macam nak terbang aku dalam krete tu . HAHAHA
Dekat setengah jam juga lah kitaowg atas jalan raya , nak mngelak jem , last2 sesat .
Tapi Alhamdulillah , sesat sekejap je .
Yang tk bole blaa, boleh pulak masuk perumahan kaum2 India . HAHA Haramm !
Dah tu, straight and finally sampai juga kami ke distinasi yg sebenarnya dekat tapi rasa macam jauh tu . HAHA
Apeponggg, mmg best !
Ni gara-gara nak lari dari jalan jem . hikhok :3

So dah makan2 sume, ummus nak kne balik . Mak nya dah bising .
So after balik tu , adalah sempat snap dua ganba je . HAHA
Lps tu aku gerak ngn Ziqa , nak kereta ngn dia lepak dataran .
yang si rara kne balik sbb nak hantar si ummus .
SEE, tk dapat lepak sama kat dataran . Huihh rindu korang sume .
Tk pernah aku lepak ngn korang sekejap ini . HAHA
Tapi tk pe lah , jani kita dapat jumpa and gelak2 sampai aku tercekik SOS .
HAHA . Kay lah y'all . Aku nak tido ni . Esok kne bgn pagi2 .
Byebye :')

-via asus

Dear Aiman

Aiman, lau engkau rasa kau dah bosan dengan aku sampai dah tkde topic kau nak berbual dengan aku . Kau bole pergi cari life kau yang baru . Aku tk suka buat org bosan . So kau dah buktikan dekat aku yg kau mmg bosan dekat aku . Bila aku buka kes ni , kau cakap 'dah la, benda kecik pun nk besar2 kan ke ?' YESS ! Bagi kau ! Bagi kau ini benda kecik and takde masa kau nak berdebat pasal hal kecik ni kan ? Fineeee !

Hati aku sumpah sakit . And tk tao cara apa lagi aku nak bersabar dgn kau .

Since kau keje, kita selalu je ada masalah . Hal kecik jadi besar, hal besar lagi lah bertambah-tambah besar . Aku bukan sengaja nak cari port gaduh dgn kau . Tapi aku manusia . Aku ada perasaan , sebab tu aku sedih dengan segala apa yg kau dah buat kat aku . Kau tk kan faham . Sebab kau always busy dengan kerja kau . Kau kerja sbb kau nak laptop , bukan kau buat untuk aku . Aku rasa kita macam zerozero . Macam tk couple . Sekarang kau layan aku ikot mood kau . Bila kau tension, kau reply dekat aku ciput-ciput . Aku cuba tahan and try tanya apa masalah kau kat tempat kjew . Kau kata kau penat . Kfinee kalau kau penat . Tapi tk kan sampai mcm ni kau tunjuk sayang kau dekat aku . Orang lain pon ada tanggungjawab , ada kjew , ada career masing2 , ada awek . Tapi tk de pon dorg layan awek dorg macam kau layan aku ! Aku tgk sekarang ni , kau layan aku mcm benda sampingan , kau faham 'benda sampingan' ? Routine time kau bosan . Itulah yg aku rasa . Tapi aku tk nak cakap dekat kau . Sebab aku tk nak gaduh .

Secondly, aku geram dgn parents kau bila kau cter dorg tk tunaikan jnji dorg . Kau dah cter macam2 sampai aku naik geram dgn dorg , kau balas ni je 'tapelah, bialah dorg' .. kau saja nak tmbah dosa aku kan ? HMM . Aku dah cuba elakkan dari sebut 'clash' bila kita gaduh . TAPI KAU TK FAHAM AKU !

Aku benci kau, tapi aku sayang kau . Aku ttwu mcm ne ag nak sabar dgn hubungn kita . Aku tersiksa bukan kerana kau kongkong aku, tapi aku tersiksa bila kau layan aku ikot mood kau . Kau egt aku batu yg tkde perasaan bila kne sepak ? Sebenarnya batu tu pun ada perasaan bila kne sepak . Cuma dia tk dapat luahkan kesakitan dia .

Sayang,

aku tulis ni sbb aku tk de tempat lagi aku nak mngadu . Cuma blogg ni yg buat aku kurangkn sikit tekanan , Even sikit , atleast aku dah luahkan . HMM

Fighting :/

Assalamualaikum to all reader's :-)

Today i wanna story bout what happend to my relationship last night . HMM

Kay aku tatawu knp sekarang ni kerap sangat aku dgn dia bergaduh . Apa best sngat ke gaduh2 ni sayang ? Bila aku buat bnda sama cam dia , dia ackap aku balas dendam lah apalah . Entahla, aku rasa macam nak lari jauh dari dia . Aku rasa single lagi bagus . Tapi aku sayang dia . Sungguh . Aku tk nak gaduh dengan dia lagi . Tapi knp masalah selalu datang menduga aku dgn dia ? Aku tk tahan dah . Aku malas nak nangis . Sebab aku rasa nangis bukan jalan penyelesaian , dia bukan nampak pun aku nangis . Sia-sia .

Malam tadi aku gaduh lagi dengan dia sbb status fb aku tu . Kay aku tawu aku slah . Tapi knp kau layan aku makin terok ? Kau nak lpskan aku ke ? Aku cuba elakkan perpisahan , tapi aku tak mampu bila kau reply mcg2 aku dalam keadaan moody . And aku paling benci kalau aku tanya sepatah , kau jawab sepatah . Kalau macam tu tk payah reply lain kali . Buang credit , buang masa , and buat sakit hati . And perangai kau tu hanya boleh harm our relationship . Kau nak ke kita berpisah ? Kau tk sayang aku dah ke ?

Kau tawu betapa susah aku nak lpskan kau ?

Tapi kalau jodoh kita tkde , aku nak buat camne ?

Siapa aku nak lawan takdir ?
Siapa aku nak tetapkan jodoh kita ?
Siapa aku nak hukum kau ?

Aku cuma harap kau sayang aku macam dulu and tak abaikan aku macam sekarang . Aku rindu kau :/

Apa pun tk boleh .

Dear friends,
"I do love you" , tapi bila hang buat taik dekat aku nahh "I do hate you babe" . Kau nak apa haa ? Dah la dulu bf aku kau kebas . Dah aku lepaskan bf aku tu kat kau , kau ttbe nak mnggedik ADD bf aku yg latest pulak . Siap ber-abang2 . HELL lah !

Kau ni nak kata prostitute, kesian plk aku tgk muka kau . Kau kalau nak org respect kau . Kau jagalah perangai . Jangan main2 dengan bf org . kay ? Jangan kau tgk muka hensem sikit, kau on . Kau nak tawu ? Muka yg sweet , hensem , comel tu lah sbnrnya kaki pompuan . WELL, aku rasa kau ni mmg tak ckup dgn bf aku , kakak angkat aku pon kau nak kebas . Kau sebenarnya pembawa malang la kiwek ! Aku benci kau , tapi kau yg terhegeh2 dok sebok nak jadi BFF aku puiihh !

Bila kau ada masalah sikit . Kau dah kecoh kat aku . Lantak kau punya masalah la ! Aku bukan ley uat ape pon . HAHA kesian lah kau ni . Kau nak tawu something ta ? SUMPAH AKU MELUAT DENGAN KAU ! Tersangat lah meluat kay . Aku malas nak cter kat kau . Sejahat aku ni ada juga rasa kesian kat kau . Sebab aku rasa macam dah tkde org nak kawan dgn kau .

Sebab apa kau tawu ?

Sebab kau ni jenis lupa mmber . Dah senang sikit , kau lupa . Macam ex kau cter kat aku . Ex kau tu pun ex aku juga . HAHA dia cter kat aku , kau ni asyik na marah dia je . Bila kau kat KL , kau cari dia . Tapi bila kau dah balik kampung mu, kau teros lupa dia . HAHA itu tk kenang budi namanya . Apalah kau , dulu kau nak sangat dengan ex aku tu . Bila dah dapat , kau buat macam sambal belacan je weh . Haishh . Tu lah satu, ex aku tu pon bodoh . Nampak pompuan manja sikit . Layan baik punya . Lepastu mengaku single . Hakikatnya , dua2 slah . AHAHAH .

Now, aku dah bahagia dengan Aiman, kau ttbe nak jadikan dia abg angkat kau . Weyh ! Kau tk bole tgk aku senang sikit ke ? Berr , aku rimas dgn kau tawu . Kalau boleh dulu aku nak maki hamun kau . Tah knp aku lembut hati sangat nak kutip kau jadi BFF aku . BFF tuuu ! haha . tk bole blaa berr .

Kay ah bitch, aku dah meluat nak kawan dengan kau . Kau jgn dok sembang lebih dgn aku lagi kay ? Byebye .

Comescomesreadthoo ♥

Hai Assalamualaikum kalian . Mia lagi di sini mahu bicara tentang kehidupan ku kini XD
Lihat tu, kejewnye Onl 24hours, and i believe too, y'all doing the same thing like me when you're in BORED :-)


Wehuu♥♥♥
Onl ? The rutien every person when their switch on their laptop and connect the internet . Im sure, y'all is automatic type "facebook" at the Google space , aite ?
Hewhew no need to denied it , kay i probably know cauze me too doing the same thing as like y'all . HAHAH .- #its not funny mia :3

Hojyeah , hangpa semua tgah buat apa ? Adakah anda dlam keadaan sihat-sihat belaka ? Bukan celaka tapi belaka . HAHA Ohh im great . And i hopefully you too ♥
Saya mahu bertanya , anda sedang ngapain ? Kay jap-jap , saya teka . Awak semua mesti tgah baca blog mia kan ? Awhile onl too . Ken ken ? HAHAHA i knew it . Wuhuu , pandai tk saya teka :-)

Ohh dear friend's,
Today, me want to make a confession . CONFESSION ? Wah, sound like a serious . #denga je lah .
Firstly, aku adalah t`admire sorg guy ni . Tde lah ciuuunnnn mano, but not bad . Ahak's ! Tadelah gurau je #ku cuma bercanda
Aku tk nak dah pasang dua tiga ni, nanti aku yang sakit doo .
Sorg pong dah cukup . Tak mampu nak sara dua tiga husband ni wey . Makan minum tk terjaga gitu . Diri sendiri pun sakai . Hewhew -.-'
Kaykay di mana kita tadi ? HAHA
Ku ni dah berpunya, tapi masih tak kesedaran lagi . Mahu juga nafsu ini melayan jantan-jantan di luar sana . HIKHOK .
Ehhehh, sedapnya berfikir kamu semua . "melayan" maksud aku di situ, IMChatt-ing and Wall-ing dengan lelaki lain . Itulah maksud di sebalik kata-kataku . Maaf jika kalian salah faham .
HAHAHA
Okaii, sebenarnya sebelum saya berchatting dengan kalian(the men) semua, saya dah minta izin dari kekasihku Aiman . And surely, dia bagi "greenlight" .
But but but ..
"..Ada batas, jangan nak gatal,menggatal,dan bergatal dengan lelaki-lelaki sekacak itu.." HAHA
"..Okaii biy, i'll promised that i'm not cheating on you . Mwehehe :*

Sorry ? Awak kata apa tadi ? "..Baru jadi bf dah control melebih belagak macam dah jadi suami ?.." HAHA
Yea.. memang dia cuma bf saya and belum decided as my husband, tapi apa salahnya practice awal2 kan sayang? Hekhek .
Awak jelous ? Saya faham, saya doakan awak bahagia suatu hari nanti kay ? Jangan risau . Allah itu maha Adil .

Ohh ohh tdak lupa juga,
For those people who make me laugh and crying today, thanks a lot . Kay . I really really appreciate it thoo . Meh kish sikit . Muwahhhhiukk :*

Sampai di sini saja kriok kriok saya pada hari ini . #Abaikan kriok .-' itu . Nak tahu ? Cari di Kamus dewan dan pustakaq' HAHAH

Bye kaliannnnn , sleep tight .


Berubah lah meeya sayang :/

Assalamualaikum readers . And good Friday guys !


Pasal status tu . Tadi aku onl fb and saje baca2 status org lain kat home page aku . Then suddenly, aku ada terbaca status sorg minah ni . Dia nak jadi pengkid . Hell no ! Dari situ aku rasa macam bumi ni nak terbalik . Ttbe aku teringat kat kiamat . Haihh , aku ni banyak sangat timang dosa . HAHAHA :/

First aku sering sakitkan hati parents aku . Buat ummi aku terasa , tinggi suara ngn ayh aku . Lawan cakap dorg . Eihh banyak ag doe . Dulu zaman sekolah , aku kerap tipu parents aku . Dari rumah aku pkai baju skola , sampai kat skola , aku menyimpang g umah mmber , pastu tros trun KL . Semata2 nak g date . Haihh .. Kekadang tu , bila mak aku tanya aku kat ner , aku cakap kat umah mmber tgah study group , padahal aku kat KL tu nga syok2 tgk wayang . Paling mak aku tak sangka , bila dia jumpa gamba aku bercium ngn pakwe aku . Itulah bahagian paling aku takot nak mampos . Tapi mak aku sampai dah ttwu nak marah macam ner lagi . Sebab kenyataannya anak dia sorg ni mmg macam haram ! HAHAH

Second , dalam adik beradik aku . Aku lah paling tak cukup kain nak pkai baju . HAHA erti kata lain "Aku seksi, aku tahu " Hewhew . Dah berbuih mulut ummi aku swuh aku jaga aurat , kalau kluar pkailah tdung , kalau kat rumah tu , cubalah pakai seluar panjang sikit . Tapi aku tak hiraukan . HMM Aku ni mmg camtu , keras kepala , keras hati , semua yg keras tu ada kat aku . Toksah nak nasihat aku , buat penat korang je . Adalah kadang2 tu rasa nak berubh , tapi aku takut , aku berubah untuk 2 3 hari je . Hikhik :/

Third , bila aku tengok diri aku kat cermin , aku asyik fikir "apa agaknya rasa bila aku jadi pengkid?" HAHAHA itu statement paling bangang penah aku cipta dalam khidupan aku . Tah tatawu knp aku asyik cakap pasal pengkid 2 3 hari nih . Dah tak ckup llki agaknya dalam dunia ni . Ye lah , ada lelaki handsome pun Gay . HAHAHA . Apa pun tak boleh :/

Fourth , aku rasa macam nak kawin cepat2 and tak nak curang . HAHAHAH #Kay aku rasa ni dah lari tajuk .

Papepun , thanks y'all sbb sudi baca article yang sumpah bosan ! HAHAH Kbai sayang awak Muahh :*

That we call is BORED :'(

Hello and Assalamualaikum Guy's .

Today is Thursday . Tomorrow is Friday . And next Friday is Saturday . Ghahh ! On saturday i've to go back at my father village . Ouhkay, i had to leave my HUMPTY shorang2 dekat rumah . Hewhew :/ Poor you biy .

Kay actually mia tatawu nak khobar apo kat blog den ni haa #Kay aku tak pandai berbahasa N9 :/

Tak lama lagi aku dah naik sem 2 . Hari tu result Final sem1 dah keluar . OH-MAI-GOD . ouhkay , vrydisappointed :/ Even PASS , but mia tak puas hati sbb tak sampai target mia nak . Apepun, Alhamdulillah sebab tak kena repeat . For all those yang dapat pointer 3 above . Congratulation :'>

I hopefully yang kita tak kan berpecah naik sem2 nanti . Tapi yang pandai2 tu , keep it up lagi supaya dapat jadi Dekan and banggakan class AB107 1.3 :')

Kay lah , i want TGT Bathroom . Biy mia dah bising suruh mandi . HIKHIK Baii Kalian semuaa :*


Dia beruntung :')

Hai Assalamualaikum y'all . How ur day on this Monday ? Did you guy's happy ? I hoped so :)


Hello stranger , today mia nak cter pasal budak kat atas tu . Whose that guy ? His my ex and his name is Jezrell Norolla . But know dia da masuk Islam , and nama dia sekarang Muhd Danish . Dia ni la yg aku cter dulu kat blog bagai na rak . Sebabnya dulu dia player . Buat aku macam stock pkai buang . Bongok dia ni . Mentang2 comel . HAHA .

Kay, first at all .. Mia nak cakap sikit la ken . Mia dah lama tak contact si bongok ni . And tak amik port langsung pasal dia . Cuma kekadang tu fie#BFF cter gak pasal bongok ni . And i pun denga je la . HEE . Lepastu fie ad cakap dia(bongok) sekarang kat Kedah sana tuu . Masuk sekolah pondok . Kay, aku pada mulanya tak percaya and berani cakap yang si bongok ungka ni tak boleh nak diubah ! HAHA . Sape yg berjaya ubah dia . Memang tahap dewa bertuah ! Lepastu time nga texting with that girl . I pun ttbe teringat bulan dah nak dekat . Mean hari jadi dia la . So, i pun minta no si ungka ni . Then she gave me .

So tiba bulan 12 , i wish happy born day . And start keesokkan paginya , si bongok ni mula mcg2 aku . Act aku tak nak pun mcg dia panjang lebar . Sebab aku dah ad bf . Tapi bila dia tanya ni siapa , mia mana .. Dah aku pun melayan je la . HAHA . So sampai sekrang aku texting and call him . Then dia pun cter la dia dah berubah , and last night , kawkaw aku kne ceramah dgn dia . Lps tu dia cter pasal kisah2 nabi . Kay, try u imagine , dari tatawu apa2 pasal islam , bila masuk dia cepat pick up , yang kita dah tentu2 islam ni . Tak terfikir pun nak hafal semua kisah2 nabi . HAHA . #Kay enough .

So, bila aku da dga sendri dari mulut dia . Aku baru percaya dia betul2 dah berubah . And you know sape yang bimbing dia ? Its GOD :) Dia beruntung sebab dapat hidayat Allah s.w.t .

Mia harap u tak kan jadi dulu kay . And i'm glad with yourself . Take care of you . Bye :'>

Kalau dah bosan cengini lah ayat aku .-'

THIS IS ME SARANGHEYO !


Hai kenkawan semuaa :) Saya Meeya . Saya kembali lagi untuk kali ke-dua untuk meng-update status baru di halaman "blog" saya ini . Harap kalian semua sudi membacanya sambil melayan lagu di blog saya yang lembap tuu.-'

Kini saya berada di Sepang . Di teratak rumah keluarga ku . Sungguh kebosanan saya di sini kerana tidak kemana-mana musim cuti sem ini . Nampaknyeww saya akan bertambah kesunyian apabila kekandaku Aiman kelihatan sibuk dan tidak ada masa bersama ku lagi . Kesedihan melanda (.V)

Sekarang ini biy saya sudah bekerja , dan pekerjaannya itu tersangat lah berat sehingga dia terpaksa pergi mengurut badannya yang tough gituu . Kesian kekanda ku Biy . Tak mengapalah jikalau kekanda biy tak boleyy teman adinda tiap malam . Adinda paham sikk :3

Nanti adinda start sem 2 , kekanda jangan lupa pergi shopping baju untuk KITA k Biyy ? Sayang biy sooooomuch :)

Kawan-kawanku .. Saya di sini masih merindui dayang-dayang sekalian . Bila agaknya kita dapat ketemu ? HAHA, kalau tanya aku memang susah aku nak dapat GREEN LIGHT dari mummy monster aku tuu . Maklumlah, dia kan sayang aku . HIKHIK XD . Harap kalian semuanya ngerti kalau saya tidak dapat hadir dalam meeting group kita tu ksayang . Even saya dah lama tak ketemu kalian semuaaa . I dont never forget y'alls . I miss you dayang-dayang ku Zahira Zahuri, Qn Lolyqa, Nurhaziqah, Azy Shazwany, Emma Laa, Fatin Hazirah, Sha Poyos, Tehaa, andddd Aina Misuarie . Darling semua, jangan lah fikir aku sudah sombong . Aku cuma macam dah segan dengan korang #Apehal tu ? HAHA Segan tatawu kenapa :P

K lah y'alls, GTG Nak pergi main Tweet puloks . BOIBOI LOVEEEE :*

Who's me for you both ?

Hi Assalamualaikum to all's readers . Hari ni meeya nak citer pasal apa yang meeya rasa semenjak meeya dapat adeq ni . Korang mesti penah rasa apa yang meeya rasa kan ? Tapi depend la , kalau korang banyakkan bersabar and think positive , korang takkan dapat rasa kesakitan bila kita dibandingkan dengan adeq beradik kita sendiri .

Itulah yang terjadi pada meeya . Meeya ada seorang kakak . Kalau tengok dari perangai . Meeya dengan kakak memang jauh berbeza . Bagi mak , dia anak yang baik . Ikut je apa yang mak suruh . Tak pernah berahsia . Kalau nak pergi dating tu , mesti bagi tahu mak dulu . HMM yang aku ni lain . Sume benda nak rahsia , aku jenis yang tak suka nak cerita masalah2 cinta/membe/wang dekat parents . Sampaikan bila mak masuk campur hal aku , aku jadi marah . K,aku tak sengaja . Aku sekarang jenis yang cepat marah and bantah dalam hati apa yg mak nasihat dekat aku . Ini semua kerana terlahirnya adeq aku dalam keluarga ni . Aku tak pernah nak berniat benci adeq kandung sendiri . Tapi kekadang tu kasih sayang mak pada kiteorg yang membuatkan aku rasa tak ADIL !

Sebab apa tak adil ? K, selama aku perhatikan sikap mak . Dia selalu nak menangkan adeq . Kalau salah meeya . Betul2 dia marah . And bila tiba salah meeya lagi . Kesalahan lama dia ungkit . Tapi bila adeq buat salah , dia marah kejap je . Meeya tawu dia satu2nya anak llki mak . Tapi meeya ni pun anak mak . Meeya tak minta pun nak lahir jadi pompuan ke llki ke . Kalau mak tak sayang meeya . Kenapa mak jaga meeya dulu sebelum adeq lahir ?Bila meeya da besar , mak buat meeya macam "tukang gaji" dekat rumah ni . I know mak ada kuasa Veto nak arah2 anak buat apa . Tapi berpada lah . Tak pernah tanya meeya penat ke , sakit ke ? Yang mak tahu, balik kerja , rumah mesti dah clean , lauk mesti dah terhidang , rumah mesti kena wangi *manalah meeya tawu kalau rumah berbau busuk . Meeya kekadang rasa takut sangat bila ada je tak kena kat mata mak . Sedangkan meeya berhempas pulas sorang2 duduk kat dapur , masak sorang2 ,kemas umah sorang2 . Bila adeq balik dari main bola sepak . Dia sepahkan rumah . Bila meeya nasihat dia guna cara baik , dia naik tocang . Petang mak dah balik tengok kain adeq bertabur2, mesti mak cakap meeya ta kemas rumah . Meeya tatawu macam ne nak kekal kan rumah tu sentiasa bersih kalau anak lelaki mak tu yang sepahkan rumah . Memang depan mak dia baik . Tapi bila mak takde , Tuhan je yang tawu sakitnya hati meeya bila tengok dia sepahkan rumah .

Dear mom..
Meeya dah tak larat nak buat semua ni sorang2, tambahan mak tak pernah hargai apa meeya buat dalam rumah ni . Mak selalu cakap " .. rumah ni tak kemas ke ? bersepah sana , bersepah sini.." mak .. meeya tak pernah tunjuk kerajinan meeya depan mak . Sebab bila meeya buat depan mak , mak tak pernah pandang kerajinan meeya . Tapi bila meeya buat masa mak takde kat rumah . Dimata mak , rumah tetap tak bersih . Meeya tatawu nak buat apa lagi supaya mak sedar selama ni meeya dok rumah buat kerja . Sampai rasa nak semput . Sebab tu ada masa meeya terlepas kemarahan meeya dekat ayah dengan mak . Sebab meeya ta tahan asyik kena marah . Mak egt meeya dok umah goyang kaki ? Hmm takpelah kalau dah mak anggap macam tu . Asalkan Tuhan tahu apa meeya buat dekat rumah .

Meeya tahu meeya dah di label sebagai "anak derhaka" sebab selalu kurang ajar dengan mak ayah semenjak meeya da besar . Meeya tak minta pun semua tu . Tapi meeya dah tak boleh kawal emosi bila mak beza2kan kasih sayang mak pada meeya ngn adeq beradik . Memang mak cakap "mak tak pernah beza2 kan kasih sayang mak ngan anak2" ... tapi mak pernah tanya cukup ke kasih sayang yang mak bagi dekat meeya berbanding dengan adeq . Tak pernah kan ? Meeya tak pernah nak bagi apa meeya nak . Contoh , meeya nak kuar dengan membe . Tapi mak bagi seribu alasan supaya meeya tak dapat keluar . Mak tawukan sebab apa meeya berahsia ? Sebab bila meeya cakap meeya nak kuar . Gerenti mak tak kan bagi . Tapi kalau kakak , malam2 pun mak sanggup hantar . Meeya sampai da tahap tak kenal lagi lagi siapa meeya dalam keluarga ni .

Kadang2 bila meeya masak , meeya sanggup tunggu mak ngn ayah balik sedangkan meeya dari pagi tak makan . Sebab apa mak na tawu ? Meeya tak kan sentuh lauk2 tu sebelum mak ngn ayah sentuh . Tapi mak tak pernah tanya kenapa meeya buat semua tu ? Bila mak balik kerja , meeya tunggu je selera mak nak makan . Mak balik kerja terus cari tv , ada mak cari meeya tanya dah makan ke belum ? Sedih bila mak macam tu . Tapi meeya fikir , mak nak rehatkan badan dulu lps balik kerja . Meeya still tunggu sampai mak ngn ayah sentuh lauk2 tu baru meeya makan , even lauk2 tu adik da sentuh dulu . HMM .

Mak .. meeya sedih bila mak asyik nak jaga hati adik . Kenapa mak jaga hati adik sedangkan adik tak pernah jaga hati mak ? Kenapa mak nak meeya je respect mak sedangkan mak tak respect meeya ? Meeya tawu meeya cuma anak . Syurga di bawah tapak kai ibu . Tapi kita sama2 manusia , berlainan hati perasaan . Mak tak boleh nak sruh meeya jadi cam kakak . Baik, lemah lembut, tak pernah membantah . Kalau mak rasa mak dah tak sanggup, tak larat, tak mampu nak jaga meeya . Mak kawinkan je meeya . Lepas tangungjawab mak ngn ayah pada seorang anak yang cuma membebankan mak ayah selama ni . Setitis air mata meeya jatuh, tak pernah seorang pun yang tanya kenapa . Terima kasih atas layanan mak ngn ayah pada meeya . Terima kasih atas segala pengorbanan dan kaih sayang mak pada meeya .

I do respect you, even you're not respect me as your son .

... I love mom and dad ...

GOD taking you from my life :'(

Hello readers, meeya nak share apa jadi hari ni . And this incident baru berlaku sekejap tadi . K aku betul2 tergamam, terkejut, terkaku and dont know what i wanna said . Baru kejap tadi Tuhan ambil kau dari aku . And sebelum kau pergi , aku sempat manjakan kau , usap badan kau . And sorry terpukul kau . Aku tak sengaja . Aku cuma tak nak kau bergaduh dengan adik kau sendiri .

My tears was fallen when i wrote this article all about us when you still alive . Aku sayang kau . Aku selalu main dengan kau petang2 . Kau selalu main2 kejar2 dengan aku kan baby ? Tiap kali kau nampak aku kuar rumah, kau mesti ikot , kau kejar aku dari belakang . Bila aku ambil gambar dengan halaman rumah , mesti kau nak masuk skali kan baby ? Kau suka main ngn anak kucing bila aku lepak tangga depan rumah . Kau main guling2 dekat aku . Aku suka dokong kau . Badan kau best . Tough . Aku suka . Badan kau sihat . Kau comel sangat baby . Aku tak nak pergi dalam keadaan kau macam tu .

Dulu aku memang rapat dengan kau, tiap petang bila aku balik cuti hujung minggu . Aku suka bawa kau jalan2 . Main tepi sungai . Tapi sekarang semua tu dah takde . Takde untuk selamanya . Tuhan dah rampas kau dari aku .Aku tak berhenti nangis bila ingat kejadian terakhir aku dengan kau tadi sebelum kau kena langgar .

Maaf kalau aku terabaikan kau sejak aku ada kucing kesayangan aku time dekat hostel . Aku baru perasan sekarang , sejak aku bawa balik kucing dari hostel, aku dah mula abaikan kau . Teman kau keluar jalan petang2 pun dah tapena . Keluar rumah lepak ngn kau pun dah jarang . Tapi bila aku kuar sidai kain ke, ambil surat kat luar ke mesti kau kejar aku kan . Tapi aku buat tatawu je . Aku teros masuk rumah . Maafkan aku baby sebab ignore kau bila ada yang baru . Aku menyesal sangat buat kau macam tu . Kadang2 aku bagi kucing kesayangan aku makan dalam rumah , sedangkan kau kelaparan kat luar hanya dengar bunyi whirskers . Aku minta maaf sangat2 sebab buat kau rasa macam aku tak sayang kau . Aku sayang kau baby . Aku tak pena lupa kau . Cuma aku kurang dengan kau semenjk aku bawa balik kucing baru .

Aku tak sangka malam ni malam terakhir aku bagi kau makan, usap badan kau , panggil nama kau . Aku betul2 tak sangka semua tu berakhir malam ni . Aku tak nampak petanda kau nak pergi . Masa tubuh kau rebah , darah kau mengalir , kencing kau keluar tak berhenti macam air mata aku yg mengalir deras ke pipi , aku berbisik ke telinga au , dan aku cakap "Jantan, kakak minta maaf sebab terabaikan kau, maafkan aku kerana malam ni malam terakhir kita bersama, dan aku kehilangan satu2nya HERO CAT aku dekat rumah ni , aku dengan family aku tetap sayang kau sampai bila2 ...SELAMAT TINGGAL JANTAN, SELAMAT TIDUR DI ALAM YANG LAIN.."

Selamat malam untuk selamanya Jantan :'( Kakak sayang Jantan . Even Jantan dah takde depan mata kakak , Jantan tetap HERO CAT kakak selamanya .

My bad holiday and my sweet memo with them :)


Yewhewww , bosan cuti sem ni :'/

Hello people who have the blog . Im meeya and today i want to created a story bout my SEM HOLIDAY KINDA BORED ;'/
Did you planned your holiday anywhere a nice place in Malaysia ? If you have a best story bout your holiday, share with me your links Okay;)

Cuti sem ni aku dok umah je lah . Nak pi kuar ummi saya tak bagi melainkan kalau keluar dengan family . Ergh,-' #K saya dah besar mi
Kenapalah cuti sem ni lama sangat , aku rindu bie aku . Sebulan tak dapat jumpa . Tskk Tskk T_T
Dala tak dapat jumpa , mcg dia pon time malam je , lepas tu dapat kjap je sbb dia ngntok . Pagi dia kjew :'( Aku rindu dia , aku tak pnh bejauhan dengan dia lama2 since aku start blaja kat kolej tu . Hujung mnggu msti jumpa . Ni bila dah cuti sem, aku terpaksa kawal rindu aku kat dia .
Even dia kjew, busy apa sume, dia tetap call aku bila dia rihat . HEE . Sayang bie sangat2 :*
Naik sem 2 nanti aku nak dating ngn bie aku puas2 . Lepas tu nak beli jugak baju couple tu ! Tak kira ! HAHA . #tunggu sale PDI :)
OMT, aku rindu kawan2 aku -->Kak mie, kak ana, ida, maya, syeera ngn zatul . Hehh, rindu nak makan McD sama2 kat Masjid Jamek, rindu nak habiskan duit PT kat Times Square, rindu nak balik kolej jalan kaki ramai2, rindu nak tdur depan sliding ramai2. Eh kita tak pernah tgk wayang sama2 kan ? HEE , nanti kita g cinema Mall Shamelin yang baru buka tu Okay ;)
Sayang korang , harap2 tak terpisah sem2 nanti . Muaahhh :*


:)

Hi, Assalamualaikum kenkawan . Apa khabar kesemuanya? Sihat.AlhamdulillahJ

Today I wanna story u bout my life . The begin here ..

Dulu, aku adalah kenal sorang mamat ni . Boleh tahan, muka comel . Ala-ala bebyface gitu . Kalau kau tgk pon, kau cair. Aku knl dia masa g rombongan under sch ke KL . Dia ni kjew as a PROMOTION XPAX/CELCOM. Aku tak terpandang pon dia. Tapi dia dok sibuk kejar2 aku. Aku tak fikir pulak ad orang suka kat aku time tu-.-‘ Then, da balik tu, aku lepak umah membe aku jap. Membe aku cakap ada mamat ni nak usha aku, tapi tak dapat sebab aku sibuk melekat dengan BF aku *Hahhhh dah ada bf rupanya, HAHA :* OKE, lepastu membe aku cakap dia ad tinggalkan nombor fone dia and nama dia L+++N, membe aku pon bagi lah dekat aku kan, yang aku pun melayan la kan. Balik umah, aku try main miscalled dengan mamat tu. Tapi dea senyap #maybe dia tengah kjew ataupun penat kan? So then aku pun bia jela. Tetibe, ada satu mcg masuk “WHO IS THERE?” , aku pun reply lah cengini “HALLO IS IT L+++N ?” . . Then he’s replied “YES” . . So, since malam tu la kami mula rapat dan aku pun mula menduakan BOIPREN AKU YANG PERTAMA TU-,-“ #Jahatkan aku? OKETHANK’s

After spend time dengan capital L, dah puas kawan sume, we already decided as a COUPLE. Ouch best couple dengan dea. Sebab dia sweetttttttttttttt :* Aku sayang dia doh ! Dahla tu muka babyface , lepastu manja J Aku sukaaaa. Sampai aku tak sedar dalam kemanisan cinta kiteorg ada dukanya. Ahh ! peduli apa aku, aku happy dapat BF CUN wey ! Sape xnk BF muka cam KOREA J HAHA, aku bahagia sangat sampai aku buang perasaan curiga aku kat dia, aku tak terfikir pon yang dia boleh main samak belakang aku ! Adeq dia pena cakap dekat aku yang abg dia ni “KAKIPEREMPUAN” , tapi aku buat2 tak percaya, sebab aku sayang dia. Dalam hati aku cakap “biala dea nak main kaki belakang aku, asalkan dia sayangkan aku” HAHA . Sumpah dulu aku mcm hamba dia, asal dating je, mesti aku yang kene hulur duit. Time tu aku still ag tahan. Bagi apa dia nak. And dia naaaaaaaak sangat kuar dengan aku semata2 nak baju? HAHA teefak lah kau ! Dia cakap kat aku “IF KITA TAK KUAR ESOK, I MERAJUK SAMPAI MATI!” , aku dahhh , huhh ? Sampai macam tu sekali dia ugut aku? Hanya kerana sehelai baju? Okelah, aku turut juga apa dia nak. Aku turun KL jumpa dia, bawak dia g wayang, g makan and last g cari baju dia. Aku beli dia baju bukan sehelai, but 2pcs ! Weh, kau tawu tak aku buda sch time tu. Mana nak datang beduit weeyy ? HAHA tapi muka kau punya pasal aku on je ah, habis duit sebab kau tak mengapa-,-“ Janji kau happy, aku pun happy J

Tak lame tu, aku da jarang jumpa dia, and memang dah tak kan jumpa. Aku rindu kau time tu. Tapi aku rasa kau dah makin jauh dari aku. Kau datang bila bohsia kau tade . MemangFuckLahKauJantan . HAHA dalam hati je carut bagai, tapi aku tetap sayang dia. Entahlaweii, aku sendiri tatwu kenapalah aku sanggup terima dia lagi, sedangkan dia suka buat aku rasa macam nak bunuh diri ! Aku masih tak nampak yang dea tengah curang dengan aku, Dah berhabis duit aku kat dia, tapi dia sikit pon tak nampak betapa sayangnya aku kat KAUJANTANTAKGUNA !

Agak lama lah aku bertahan dengan capital L ni. Padahal da banyak kali OFF ON dengan dia. Sampai satu tahap aku gaduh sampai nak kelar urat bagai, tapi nasib baik kakak angkat dia pujuk aku. Akhirnya aku on balik dengan dia #tahpapekan? HAHA

Lepastu, aku ad terlibat dengan kem, dua hari sahaja, OKE;) Kalau boleh aku tak nak pergi, aku tak nak tinggalkan kau sayang, tapi kau pujuk aku pergi je kem tu, kau cakap mungkin ni untuk kebaikan aku. KEBAIKAN APA DOH? Kebaikan untuk kau curang lagi dengan aku ada ah. Kan? Kat kem, lepas aku dah habis aktiviti, malam aku selalu contact kau. Tapi kau bagi alasan kau ngntok, Kfine. Aku pon tak kacaw lah. Bila dah balik dari kem, dalam krete, aku teros text kau, kau balas ape? Kau tuduh aku main curang blakang kau. WEH, agak2 la pon kau nak cakap aku curang. Time aku dekat kem, aku slalu cntct kau. Tapi kau yang slalu ngelak dari aku. Sekarang kau nak tuduh aku curang? Eh, bukan kau ke yang main curang blakang aku? Gaduh punya gaduh, aku g la smyang maghrib dulu and tak balas mcg dia. Lepas habis solat, aku buka mcg dia bagi kat aku, then y'all guess what he gave to me? “APESAL KAU TAK REPLY MCG AKU, HUH PERGI MEMANTAT LAH TU, KALAU CAMNI PERANGAI KAU, KITA PUTUS!! BYE !” Sumpah remuk gila hati aku, aku g solat, dituduhnya aku camtu. Kfine, dia dah nak sangat putus, aku pun bia je lah. Aku stalker myspace dia [zaman myspace lah, kau ape tahu] then aku nampak gambar betina lain yang dia dah mengaku “AWEK” dia! Weh, express doh kau cari pengganti aku kan? Tapetape, aku lepaskan kau sebab aku pun dah tak tahan dengan perangai kau yang suka buat sume pompuan macam bohsia kau. So the ending, aku clash juga dengan mamat sengeleeee tu. Aku pun dah tak heran dengan muka cantik kau tu. Muka kau berlambak doh. Muka cantik, hati busuk ! Puihhhh!!

Aku pun hidup single . . Tapi tak lame tu, mamat tu still kacaw aku. Aku watlek, buat apa nak layan jantan siasia macam dia kan? HAHA bia padan dengan muka dia ^_-

Bila aku fikir2 balik, mungkin ni akibatnya aku main curang dengan boipren pertama aku dulu kan? Huhh sekarang menyesal tak sudah. Dah dapat yang terbaik, g tinggalkan. Bia padan dengan muka aku sekali :/

Tapi sekarang, hidup aku disinari kembali cahaya pelangi kerana kawan lama aku datang and take me as his girlfriend. Aku tatawu pulak dia suka kat aku dulu. HAHA itulah namanya kehidupan. Hidup kita ni mcm roda, adakalanya kita di bawah, adakalanya kita di atas J

AKU SAYANG BIE AKU YANG SEKARANG NI WEH ! KAU JAGALAH BF KAU BAIKBAIK KBYE .

An Untitled :*

Hi, Assalamualaikum Semuaaa :)

Harini saya nak bertanya "BAGAIMANA CARA UNTUK MENUNJUKKAN BETAPA SAYANGNYA KITA PADA MAK KITA?".

Saya mengaku saya bukanlah anak yang senang dijaga/dikawal/dididik . Saya seorang anak yang degil dan suka buat mak saya marah/kecik hati/sedih . Saya suka memberontak bila saya tak dapat apa yang saya mahukan . Dan saya akan buat perkara yang mak saya larang secara senyap2 . Saya mengaku saya tak pernah ungkapkan "saya sayang mak" sepanjang saya meningkat remaja .

Haihh, apalah kaku sangat mulut ku nak sebut ayat tu kat mak aku sendiri? HMM

Mak aku seorang yang tabah, aku tawu banyak masalah dea hadap dari kecik . Tapi , nthlaaa. Susah la kalau dia tak habis2 nak salahkan aku, nak perli2 aku . Menyampah pun ada . Pendek cter, yang buruk sume aku . AKU KAN TERUK , tak macam anak2 dea yang lain . HMM

Aku ank yang jenis ta reti nak luahkan perasaan sayang dekat mak aku . So what ??


#Kalau dia baca Blog aku nih , aku nak dia tawu aku sayang dia . Kalau dia tak pernah halang apa aku nak buat , tadelah aku nak sorok ape2 dari dia . Kbai <3

LoveYouUmmi Muaah :*

HAPPY EID-UL ADHA



Hi sayang sayang semuaaaa :-)
Selamat menyambut hari raya aidiladha ya'all ! Raya tahun ni syiokk gila , tgk tu aku senyum bagai nak rak :D HAHA . Sayang semua mcm mana raya tahun ni ? Happy ?

Saya bangun pagi tadi teros mandy sunat raya . GRR sejuk doh , HAHA . Sebenarnya malas nak bgn , sbb ngntok sangat mata ni ^^" Sebelom g mandy, mcg my baby mucux tu . Liat betol dea bgn , hee :*

Habis mandy , makan2 , teros g masjid *tapi saya tak pegi ^-^' Kesian saya tak dapat menziarah kubur arwah mak ngah :'( I miss her a lot !

Lps dah habis smyg and ziarah kubur , kami pun bergambar , cuma dua gambar je yang saya mampu bersabar untuk upload , yang lain tgk kat album FB meeya k :)

Okelah sayang sayang semua , meeya nak pegi beraya rumah sedara pulokk , Boiiboii Muahh :*



problems make me realise :)

Hi, today meeya wanna share with you guy's bout my bad story that i never forget it .

Firstly, i should realise who am I , and dont punish peeps around me like i want . I'd this just want more attention from him . Sometimes i feel like stupid person when i doing something in anger . I'll try to be a good girlfriend and gave him a happiness . But when problem comes, i cant control myself to solve this matter with a softly way . Now, im alone without him by my side . This all my fault for scolding him . Perhaps, he had not put up with my behavior . It doesn't matter , i give you a bit space to be alone . Even i had to missing you last night . I dont know what else i want, hope u'll bear with my lack of . I admit , im not the best among the millions of women who are better than me . I wasn't perfect to be yours .

Actually, u need to know who I am before u take me to be ur girlfriend . I'm a jealousy, insisting harder, dont know to solve the problem with a good way . And i know i'm not the girl who you desire . I apologize for all the mistake that I've done at you :'(

I have one request to you, please dont leave me and dont stop to love me . I love you sayang , i love you more than myself . I miss you badly :'(

Lyrics in bedroom :)

[Jyyyeeaaahhhh]


I'll hold the door
please come in and just sit here for a while
this is my way of telling you
I need you in my life
It's so cold without your touch
I've been dreaming way too much
can we just turn this into reality

[Chorus]
Cuz I've been thinking 'bout you lately
maybe you can save me
from this crazy world we live in
I know we could happen cuz you know
that I've been feeling you

Storms they will come but I know
that the sun will shine again
he's my friend and he says
that we belong together
and I'll sing a song to break the ice
just a smile from you would suffice
it's not me being nice, girl this is real tonight

[Chorus]
Cuz I've been thinking 'bout you lately
maybe you can save me
from this crazy world we live in
I know we could happen cuz you know
that I've been feeling you

I know you want me

There's no other, there's no other love
that I'd rather have, no
There ain't no one, there ain't no one else
I want you for myself

[Chorus]
Cuz I've been thinking 'bout you lately
maybe you can save me
from this crazy world we live in
I know we could happen cuz you know
that I've been feeling you

I know you want me

Cuz I've been thinking 'bout you lately
maybe you can save me
from this crazy world we live in
I know we could happen cuz you know
that I've been feeling you

I know you want me, too
I know you want me, too

SUCK ! SHIT ! SPOIL !

wehh , macam good good jeh Kolej aku ni , dah aa masuk sini kne bayar (haha memey aa kne bayar) , tapi masalhnya , tapayah nak buat undang2 macam sekolah rendah wey , kiteowg sume dah bsar doe , suka hati ah na pkai apepun , mcam undang2 dea tu sume org na ikot . ehh kerek ah kolej ni . mcm lah mak ayah aku tak bayar . kau tade life ke nak tentu kan baju ap kiteowg pkai ? bukan guna duit kau pon . KIMEKK lah !

aku tengok lecturer kat situ pon ad je yg pkai bju tak cukup lapisan kain (jarang), jgn keco sgt lah kan . kau nak student ikot style zaman mak cik kau ke ? wey ni zaman 2011 lah , tade student na pkai bju labuh2 , suar besar2 ni . kalau ad pon , yg skema . SPOIL ! buat aku naik angin je , egt aku nak masuk sgt library tu , eh aku g pon sbb aku tade kls , saje nak lepak situ , tak dapat masuk , aku tak mati ah ! aku bole hidup lah tanpa library !

Fuck !

#Aiman,

Sorry for tonight, aku ttwu knp aku jelous sgt . Sorry sbb ta pick up fone call kau , Sumpah aku jelous , aku ta faham dgn kau . Bila aku simpan no jantan kau marah , tapi bila time kau, kau mnx no btina siap janji nak jumpa , ad kau kisah perasan aku ? Bila aku tanya , kau cakap mcg tu dah lme . Finee , aku tak kisah lme ke baru , tapi baru2 ni kau ad gak kan tgor btina uhh , dulu kau cakap lps kau couple ngn aku kau xnk chat ngn mana2 btine ag . And now ? Kau jgn cakap besar lah , janji kau mnis sgt kan syg . Aku kecewa dgn kau . Lelaki sume sama .

Finally , mlm ni air mata aku jatuh sekali lagi sbb kau . Sebab kau JANTAN !

Lps ni mampos kau ah , nak buat ap , nak mcg sape , g ah kau mnggatal , aku ni sape je la . Aku ni tempat lps nafsu kau je kan . Dah aa , mampus ag bgus lah !

Random title

HELLO PEEP'S :)

Lama dah aku tak datang m`update blog aku neh . Sampai rasa malas nak update . Hee , maklumlah , busy buad assignment kann . Online pun kekadang je , malas nak trun CC bawah . hee . Aku mmg pemalas , SO ?

Klahh , aku nak share sikit cter pasal khidupan baru aku di hostel puaka itu . Tak banyak , skit je .

Firtsly , aku nak gtwu . Hostel Desa Siswi yang aku dduk skunk mcm HARAM ! Makan duit lbey , dala duduk situ kne bayar RM160 , dah tu barang yg kita bawa sndri dari rumah such as charge fone , iron , laptop , and whatsoever lah .. barang-2 uh sume kne caj doe , kalau singgit dua bole tahan ag , ni ta . . charge fone yg tak ley blaa , kne bayar gak , satu Chargefone RM10 , Iron RM20 , Laptop/netbook RM30 . Mcm babi tak hostel saya? hahahaha . Dala sewa hostel tu kemain mahal , tade lif pulak , naik tangga hari-2 . Aku dduk situ berat aku trun 2kilo , untunglah kan ? --,--"

Haa , ni lagi satu nak cter pasal hostel uhh , aku dduk floor4 , floor paling atas skali . Kebetulan floor atas skali ada satu umah kosong yg knonnya aku dga cter rumah tu berhantu , sbub uh time first day student sem1 nak masuk hostel tu warden tak bagi masuk bilik uhh , rupanya ad bad history pasal rumah tu . Then , dah bape minggu kiteowg dduk situ , every night after 12 above , confirm rumah 11-04-01 kena "ganggu" . Tu nombor rumah aku lah . HAHA macam syial lah PUIHH ! Apesal lah benda tu kacau kiteowg , padahal rumah kosong tu jauh dari umh kiteowg . Aku pun tak faham . Benda yg slalu kiteowg denga , org tarik-2 kerusi dekat ruang tamu , tempat study kteowg , lepas tu denga org hentak-2 kepala kat dinding , denga org berjalan kat atap umah , then dga orang berlari-2 guna tumit , kuat gila bahabbbiiii . HAHA , sampaikan kiteowg tdow pkol 3-4 pagi . Pas uh dtg kelas esk , tdow dalam kelas . HAHAHAH tade moral :P

Yang ni pulak pasal housemate aku yang kiteorg panggil dea "KURAP" hahaha . kenapa kurap ? sbub badan dea penuh dengan panau , lepas tu berkurap . Sumpah dulu masa first time knl dea , ramai gila usha-2 dea . Maklomlah , org cantik , sape tak mau kann ?? Tapi tu lah , satu je spoil , luar cantik , dalam buruk . Maksud aku , time dea g kelas pkaian sume nak top , bak kata aku , fashion dea mngalahkan lecture . Bulu mata tah bape inci , bedak kat pipi tak tau brape kali tebal , eyeliner sblh kecik sblh besar , HAHAHAHAHA . Kalau sape yg knl dea ni , gerenti tawu luar dalam dea mcm ne . Especially housemate dea . Sbubnya , kiteowg satu umah ngn dea , dea ni slalu tdo dalam bilik kitaorg , dah tu suka mnggaru . Sumpah macam berok , Heee . Kiteorg slalu ternampak benda yg tak spatutnya kiteorg nampak , Aku brani cakap lah , dea ni sakai , nak lawa guna barang org , dah pinjam barang orang , lpas uh marah-2 tuan punya barang yg dea dah gunakan uhh , aku tak tahu lah apa jadi kalau aku cter kat budak-2 kelas yg perangai sbnar dea cmne . SAKAI ! PENGOTOR !

Lagi satu , dea ni PLAYGIRL , tapi kak roomate aku anggap dea "cheap girl aka sundal" sbub apa korg nak tawu ? sbub dea suka game lelaki , lepas uhh dea suka-2 ikot lelaki overnite , padahal knl lelaki tu pon tak sampai seminggu . HAHA , cheap right ? Dea ni pmpuan kampung , datang KL nak blaja , tapi bila dah sampai KL , dea jadi sosial yang terlampau , sbub kat kampung dea tak dapat sume ni . HAHAHA sedih la siall ! HAHAHAHA

Dulu time dea baek ngn kiteorg , dea slalu ajak gossip , kiteowg pun buat-2 layan lah , sbub time tga baik an ? mcm-2 dea cter pasal budak yg dea tak puas hati , dea cakap budak uhh nak cantik tapi guna barang org lah , ramai kawan lelaki lah apa lah , dea cter macam dea btol-2 tak puas aty sbub pmpuan uhh ramai lelaki yg nak kawan ngn dea . HAHA ada pena skali dea tanya aku "kenapa lelaki tu asyik datang kat dea ? aku ni tak cantik ke ?" macam uh skali dea tanya aku . HAHAHA macam anjeng lah kau pompuan . HAHA . Dah uhh , apa yg dea cakap kat aku pasal keburukkan orang lain , sume terbalik kat dea , for exmple : "dea nak lawa tapi guna barang org " , skunk ni , minah sundal tu nak g date , dea pinjam kasut aku , pinjam cekak aku , pinjam selendang aku , pinjam colour nail aku , pinjam bag aku . Macam-2 ag , tapi bila kasut aku dua pasang dah rosak , dea tamau ganti , tapi dea kata nak gam tapak . KEPALA ATUK LOO NAK GAM TAPAK ! DAH NAZAK MCAM TU SKALI KAU BUAT , KAU NAK GAM MACAM NE LAKHANAT ?! HAHA sial lahh ! Then aku swuh ganti kasut baru , dah tu dea cakap kat aku mcm ni : "kasut kau tu yg dah nazak , aku tak nak ganti baru" , ni yg dea cakap kat aku , ouhh .. kalau dulu masa kau nak pinjam kemain manis mulut kau cakap kasut aku cantik , tapi bila dah rosak kau buat , kau cakap kasut aku pulak mmg dah nazak ? KAU MEMANG TUNGGU MASA NAK KENA SEMBUR DENGAN AKU LAKHANAT !

Kau tu dala murah , tade maruah , kau ngaku kau couple ngn irfan , tapi bila kiteorg tanya irfan , irfan cakap " Ehh , bila masa aku couple ngn minah bulu mata tu ?" HAHAH nampak tak kat situ betapa murah nya perempuan itu :) So , smpai skunk , dalam kelas dea kne cover dea punya malu . HAHAHAHA , aku nak tgk sampai bila dea nak jadi macam ni .

Choww .

Talk stranger , beware !




This is my first conversation between me with people from Argentina :) Tah macam mana aku terpikir nak buka Omegle ni . HAHA .

In Fact : BORED/TENSION/JUST FOR FUN .

Aihhh , tak sempat tanya nama . HAHA --.--"

perang besar dengan dia around 3 o'clock a.m

Assalamualaikum kawan ,

Entry meeya kali ni pasal FIGHT-ING [!] Boleh dikira gaduh besar gak lah malam tadi . Hmm , Tak pasal-2 je meeya nangis sampai berdenyut-2 kepala otak . Aihhh --,--"

Macam ni ceritanya , around 2 o'clock a.m , aku terbangun dari tido . Then , aku teros mcg boyf aku , swuh dea call lah ape kan . So dea call lah . . blabla . . mmg happy la sbub dea sanggup teman aku . Dah tu , credit dea abis , dea g 7E beli topup . Pastu dea buat supersavers . Call sampai aku rasa nak tdow . Tapii . . benda yang dea rancang jadi lain pulak . Aku jadi tak de semangat nak berbual ngn dea malam tu . Punca nya sebab dea nak tawu pasal masa lampau aku . Aku tak nak cter sbub aku tawu benda ni bole buat kitaorang bergaduh . Tapi dea tak abis push aku , mula dea wat-lek nak tawu cter , kononnya tak marah la apalah , tapi bila dah aku cter . . hmm , nak cari lelaki tu lah , nak berkawan lah , apalah . . Ni lah sbubnya aku malas sangatttt nak cerita . Tapi benda sekrang , AKU DAH CERITA . Okayy , Huhh --,--" Kfaham :/

Lepas aku dah cter semua , dea nak mnx no ex aku , aku tak bagi , then dea tuduh aku nak backup sangat si *tuttt .. aku pun jadi marah lah , bukan niat aku nak backup dea sangat . Dea pun dah adeq awek la b . Aku tak nak bagi sebab aku tak nak dea ad apa-2 lagi dengan KITA , fahamm [?] Kau ada pikir tak knpa aku tak bagi ? Tak kannn ?? Kau pikir aku nak backup dea sangat . Kalau aku nak backup dea , dari dulu lagi lah aku backup dea then marah-2 kau tak tentu pasal . Masalah sekarang , aku tak nak kau contact dea , b . Sebab sekarang kau tawu tak kau guna no sape ? No aku , nnt mamat tu perli-2 aku lah bagai . AKU TAK SUKA !

Kau sekali sekala tolong lah paham benda yang aku tak suka pulak . Aku minta tu je , kalau kau tak mulakan dulu malam uhh , pagi ni mesti kita dah msg . Sekarang ni aku tawu aku nak off fone sampai aku rasa aku boleh panggil kau BIE . Aku betul-2 terasa dengan kau bila kau tinggikan suara dengan aku malam tadi .

Kau tawukan aku perlukan kau , sebab tu malam uhh aku terbangun teros mcg kau . Aku tak mcg orang lain pun ,. Then bila kau call , macam-2 benda kau uji aku kan ? Kenapa kau buat aku macam ni ? Kau tak sayang aku ke ? Kau janji tak nak buat aku nangis . Tapi ..
Hmm dah aa , kau makan lah sorang-2 , kau lepak lah sorang-2 , kau tido lah sorang-2 . . buat masa ni anggap je lah aku BUKAN BABY KAU lagi . Fakk !